en udstilling af
besøg Miljøpunkt Indre By-Christianshavns hjemmeside
retur til forside
retur til forsiden
Udstillingen handler om ...
Udstillingen 'Hungry Planet' belyser sammenhængene mellem fødevarer, madkultur, klima og bæredygtighed. Udstillingen fokuserer på de fortællinger, der ligger i vores daglige madvaner og den store forskel, den enkelte borger kan gøre for klimaet og kloden gennem et mere bevidst madforbrug.


Peter Menzel & Faith D'Aluisios Hungry Planet

Udstillingen har sit udgangspunkt i fotografier fra bogen Hungry Planet, som er blevet til i tæt samarbejde mellem fotografen Peter Menzel og forfatteren Faith D'Aluisio. Bogens familieportrætter skildrer familier fra hele verden sammen med den mad, de spiser på en uge. De fortællingsmættede billeder giver et fint indblik i en mangfoldighed af madkulturer.


Vi kan gøre en forskel

Udstillingen beskriver, hvordan vores daglige madforbrug hænger sammen med den globale klimaudfordring. Udstillingen stiller blandt andet spørgsmålene: Hvordan påvirker vores daglige madvaner den globale klima- og bæredygtighedssituation? Hvorfor har en dansk ørredfilet været omkring et pakkeri i Vietnam, før den ender på en dansk madpakke? Hvordan producerer vi vores mad på en måde, som både er sund for os selv og for kloden?


Mellem køkken og klode

Vi har udbygget udstillingen med en række temaplancher, der tager relevante temaer op. Udover kødforbrugets globale klimapåvirkning omhandler plancherne temaer som 'Klimatologiske Tipping Points', ’Hvorfor 350 ppm?’, ’Urban Farming’, ’En Ny Mærkningsordning’ og ’Ny Nordisk Hverdagsmad’.

Temaplancherne kan ses og downloades fra denne side.

Udstillingen peger ikke kun på problemerne, men fremhæver også eksempler på løsninger. For den enkelte betyder det blandt andet at have en større bevidsthed om at spise efter årstiden og erstatte noget af kødet med andre mindre klima- og miljøbelastende fødevarer.

Se kort videointroduktion til udstillingen af centerleder Jens Hvass.


retur til forsiden
...... retur til forsiden
Familien Moustapha, Dar Es Salaam, Chad - klik for større billede - foto: Peter Menzel
Udstillingen handler om ...
Artikeloversigt & presserum
Tirsdagsarrangementer
Skoletjeneste
Udstillingens temaplancher
Linksamling / Klima-ABC
Beregn dit madforbrug
Menzel familieportrætter (popup)
Familien Madsen, Cap Hope, Grønland - foto: Peter Menzel
Familien Molloy, Brisbane, Australien - foto: Peter Menzel
Familien Cui, Weitaiwu, Kina - foto: Peter Menzel
Familien Mendoza, Todos Santos, Guatemala - foto: Peter Menzel

21.01.2011