en udstilling af
besøg Miljøpunkt Indre By-Christianshavns hjemmeside
retur til forside
retur til forsiden
Klimafodaftrykket fra fødevarer - gør det mindre!
Miljøpunkt Indre By-Christianshavn har 15. marts inviteret en række foreninger og organisationer til at fortælle om, hvordan de arbejder for at mindske borgernes klimafodaftryk fra fødevarer. Det kan blandt andet ske ved bevidst indkøb og forbrug af fødevarer og ved at mindske madspild. Grundlæggende handler det om, at byens borgere og særligt byens børn får større viden om bæredygtige fødevarer blandt andet ved bedre adgang til skolehaver og grønne rum i byen med mere spiseligt frugt og grønt.

Klimafodaftryk er en betegnelse for den samlede udledning af drivhusgasser fra en persons, en virksomheds eller et samfunds aktiviteter. Niras’ beregninger af klimafodaftrykket i Region Hovedstaden viser, at fødevarer udgør 22% af en borgers klimafodaftryk.
Familien Aboubakar, Breidjing-lejren, Darfur - klik for større billede - foto: Peter Menzel
Skoletjeneste
Tirsdagsarrangementer
Udstillingen handler om ...
Beregn dit madforbrug
Klima-ABC
Linksamling
Udstillingens temaplancher
Menzel familieportrætter (popup)
Download program: Klimafodaftrykket fra fødevarer 15.03.2011 (pdf).

Program - tirsdag den 15. marts kl. 19.15 i Rundetaarn

19.15 .Velkommen

..........ved Miljøpunkt Indre By-Christianshavn.

19.20 .Klimafodaftryk for fødevarer

..........Kasper Dam Mikkelsen, Niras A/S.

19.40 .’Urban Farming – mad tættere på byen’

..........Mie Kongstad Søgaard, Københavns Madhus.

19.55 .Pause

20.05 .Fælles indkøb af lokalt producerede økologiske fødevarer

..........Carsten Lunding, Københavns Fødevarefællesskab.

20.20 .’Derfor er vi skraldere’ - privat indsamling af
..........overskudsmad

..........Yael Sholeva og Daniel Sholeva.

20.27 .Stop spild af Mad!

..........Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

20.42 .Fødevarebanken - organiseret indsamling af
..........overskudsfødevarer

..........Thomas Fremming, direktør for og stifter af Fødevarebanken.

20.55 .Afrunding og opsamling

Efterfølgende er der mulighed for at se udstillingen Hungry Planet -
mellem køkken og klode.

Entré 40 kr. - billetter kan købes via http://rundetaarn.www2.dk.


Download program: Klimafodaftrykket for fødevarer 15.03.2011 (pdf).

Se blog-indlæggene: Klimafodaftrykket fra fødevarer - gør det mindre! samt Hungry Planet og madspild.


retur til forsiden
...... retur til forsiden


28.03.2011